...

Almabtrieb Mayrhofen

Een traditioneel en bijzonder evenement

Na afloop van de alpenzomer van elk jaar worden de koeien van de hoge alpenweiden naar het dal gebracht en daar aan hun eigenaren overgedragen. Er is een gezellig festival met allerlei regionale lekkernijen en muzikaal entertainment, want het einde van de alpenzomer moet je gepast vieren.

De geschiedenis van de Almabtrieb

De veedrijving gaat ver terug in de tijd en is al een lange tijd een traditie. In veel alpenregio’s wordt het einde van de zomer gevierd, die de koeien hebben doorgebracht op de groene weiden in de bergen. De Almabtrieb, wordt ook wel Alpabtrieb, Alpfahrt of Viehscheid genoemd. Op sommige plaatsen wordt deze dag gevierd als een feestdag. De hele plaats viert de terugkeer van de koeien uit de alpenweiden. Tijdens de Almabtrieb worden de dieren feestelijk versierd met takken en bloemen, maar ook met linten en bellen. Vaak vragen mensen zich af of de dieren dit wel leuk vinden, maar tijdens het evenement wordt er geen dier geschaad. 

De tocht naar het dal

Op de dag van de tocht en nadat de dieren zijn versierd, trekken de herders, die de dieren de hele alpen zomer hebben verzorgd, van de alpenweiden naar de vallei. Hier worden de runderen vervolgens “gescheiden” ( Viehscheid) en overgedragen aan hun eigenaren. Op de dag van de veetransport worden meestal grote festivals gevierd met alpenmuziek en heerlijke regionale gerechten. Veel van de veewagens bieden ook een breed scala aan speelmogelijkheden voor kinderen en op sommige plaatsen is er ook een boerenmarkt, hier worden regionale producten zoals voedsel en handwerk verkocht.

almabtrieb-mayrhofen

Accommodaties in Mayrhofen

Sfeerimpressie van de Almabtrieb

mannen-in-lederhosen-mayrhofen
Originele kleding tijdens de Almabtrieb
koe-loopt-almabtrieb
Versiert vee trekt door het dorp
handwerkmarkt-mayrhofen
Originele ambacht tijdens de Almabtrieb

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.