Bezienswaardigheden in Mayrhofen

Bezienswaardigheden in Mayrhofen

Iedereen die op vakantie gaat naar een bepaald land wil graag meer te weten komen over de cultuur of omgeving. Mayrhofen biedt zeer mooie bezienswaardigheden die je nog niet eerder hebt gezien. Zo kun je een kijkje nemen bij de Schlegeis Alpenstraße, dit is een dam in Mayrhofen van 13,3 km lang. Bekijk ook eens onze activiteiten pagina om bijvoorbeeld wandelroutes in Mayrhofen te bekijken.

SCHLEGEISS ALPENSTRASSE

De Schlegeis Alpenstrasse is tijdens een zomervakantie in Mayrhofen een populaire attractie vanwege de indrukwekkende Schlegeis stuwdam, waar bezoekers de kans krijgen om over de 131 meter lange dam te wandelen en zelfs het binnenste van de dam kunnen verkennen tijdens boeiende begeleide rondleidingen. Deze unieke ervaring combineert de prachtige natuurlijke omgeving met de mogelijkheid om een buitengewoon stukje technische architectuur te ontdekken, waardoor het een geliefde bestemming is voor avontuurlijke reizigers en nieuwsgierige ontdekkers.

ADLERBÜHNE ROOFVOGELSHOW

De Adlerbühne roofvogelshow is tijdens een zomervakantie in Mayrhofen een populaire attractie vanwege de fascinerende vertoning van meesters van de lucht, waaronder haviken, uilen en adelaars. Bezoekers worden aangetrokken tot deze show door de mogelijkheid om deze majestueuze jachtdieren in actie te zien, waarbij ze hun vliegvaardigheden en natuurlijke instincten kunnen bewonderen. Dit unieke spektakel biedt een educatieve en boeiende ervaring, en het is een geliefde trekpleister voor natuurliefhebbers en avonturiers.

ALMSPIELEREI EGGALM

De Almspielerei Eggalm is een populaire bestemming tijdens een zomervakantie in Mayrhofen, vooral voor gezinnen, vanwege de avontuurlijke speeltuin op 1.950 meter boven zeeniveau. Met attracties zoals een grote houten koe, een meertje om in te spelen en een vlot om over te trekken, biedt de Almspielerei Eggalm een leuke afwisseling voor jonge bezoekers om te ontdekken, experimenteren en actief bezig te zijn. Ouders kunnen ontspannen op de ligstoelen terwijl kinderen genieten van de verschillende stations, waaronder een Kneipp-bad en een slackline-oversteek. Ook biedt de omgeving tal van wandelroutes voor families.

PEPI'S KINDERLAND

Pepi's Kinderland is een geliefde bestemming tijdens een zomervakantie in Mayrhofen, met name voor gezinnen, vanwege de overvloed aan leuke en avontuurlijke activiteiten voor jonge gasten op het Penkenjoch. De iconische "Penkenpepi," een acht meter hoge houten beer die zowel als speel- als klimtoestel dient, trekt bezoekers van alle leeftijden aan. Rondom deze vriendelijke beer vinden kinderen, jongeren en volwassenen terreinen met trampolines, klimpassages, hangbruggen, schommels, evenwichtspaden en een uitdagend laag touwenparcours, wat zorgt voor urenlang speelplezier en avontuur, terwijl Pepi's 15 meter lange glijbaan voor extra opwinding zorgt. Ouders kunnen genieten van een welverdiende koffiepauze met prachtig uitzicht terwijl hun kinderen zich vermaken.

STILLUP STAUSEE

Lake Stillup, gelegen in het pittoreske Zillertal Alps Nature Park, is een populaire zomerbestemming in Mayrhofen vanwege zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en toegankelijkheid. Dit kunstmatige meer, gevoed door de Stillup-rivier en gletsjerwater, biedt bezoekers een serene ontsnapping met mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals wandelen en mountainbiken in de wilde en romantische Stillup-vallei. Het gebied staat bekend om zijn diverse wilde dieren, waaronder gems, marmotten en een indrukwekkende 500 vlindersoorten, waardoor het een paradijs is voor natuurliefhebbers die een rijke en gevarieerde buitenervaring zoeken.

CAPELLA GRANATA

De Capella Granata in Mayrhofen is populair vanwege zijn prachtige architectuur, ontworpen door de befaamde Zwitserse architect Mario Botta, die doet denken aan de natuurlijke granaatkristallen die veel voorkomen in het Zillertal. De kapel, gelegen aan de oevers van een stuwmeer, is een rustige plek voor bezinning en wordt gewaardeerd door gezinnen als een populaire excursiebestemming, waar bezoekers kunnen genieten van ontspannende wandelingen langs het meer. Binnenin is de kapel bekleed met lokaal larikshout en voorzien van speciale lichteffecten, en de aanwezigheid van Zillertaler granaatinleg in het notenhouten altaar draagt bij aan de betoverende sfeer. Het bereiken van de Capella Granata is eenvoudig via de Finkenberger Almbahnen, met korte wandelroutes vanaf het Penkenjoch-bergstation en zelfs een aantrekkelijke mountainbiketocht die langs de kapel voert.

Handige links