...

Evenementen in Mayrhofen

Gezelligheid en tradities

Een overzicht met evenementen in Mayrhofen. Van culturele activiteiten tot entertainment voor het hele gezin. Naast het wandelen en genieten van de zon, meer dan genoeg evenementen! Bekijk hieronder alle evenementen in Mayrhofen.

De Almabtrieb in Mayrhofen

Zodra het einde van de zomer in zicht is, worden de koeien van hooggelegen alpenweiden teruggeleid naar de stallen in het dal. Dit wordt uiteraard gevierd met een groot feest in Mayrhofen im Zillertal.

Vanuit Zillergrund, Stilluptal, Tuxertal en Ginzling komen de versierde koeien rond 12.00 uur naar het dal van Mayrhofen. Bezoekers worden getrakteerd op een afwisselend festivalprogramma met livemuziek en gezellige marktkraampjes. De traditionele parade bijwonen, startend vanaf Großhandel Rieser om 09.30 uur, is een echte must. Door het dorp staan verschillende podia met leuke artiesten! 

koe-loopt-almabtrieb
apres ski mayrhofen

Snowbombing

Snowbombing is Europa’s grootste show in de sneeuw met ieder jaar in april een muzikaal uiteenlopende line-up op de pistes van het skigebied Mayrhofen in Oostenrijk.

Eerder zagen we line-ups met Stormzy, Fatboy Slim, Andy C en Bicep niet alleen de stages op de pistes overnemen, maar vonden de shows ook plaats in iglo’s, in de straten en in betoverende bossen.

Dit betekent dat je kunt genieten van sneeuwwitte pistes en ’s avonds volledig kunt losgaan tijdens zes onvergetelijke dagen. Snowbombing is duidelijk een van de grotere spelers in de scene.

Overige evenementen in Mayrhofen

RISE & FALL

RISE & FALL in Mayrhofen is een uniek evenement dat de aandacht trekt vanwege zijn veelzijdigheid en opwindende combinatie van vier sporten in één competitie. Teams van vier deelnemers zetten maximale prestaties neer in alpine skiën, paragliding, mountainbiken, skiën en snowboarden, waardoor het een ideale start van de winter belooft. Wat deze estafette nog aantrekkelijker maakt, is het teamaspect, waarbij elk teamlid zijn specialiteit inzet - van het beklimmen van de berg met de fiets tot het dalen met paragliders, ski's of snowboard. Dit evenement viert de liefde voor avontuur en sport in de prachtige vakantieregio Mayrhofen.

WALDFEST

Het Waldfest in Mayrhofen is geliefd vanwege de heerlijke culinaire ervaring, traditionele muziek en de idyllische setting in Waldfestplatz in het Scheulingwald. Bezoekers worden aangetrokken door de charmante combinatie van lekker eten, authentieke muziek en de sfeervolle locatie, georganiseerd door de vrijwillige brandweer van Mayrhofen. Bovendien is de toegang tot dit evenement volledig gratis, waardoor het een aantrekkelijke en toegankelijke gelegenheid is om de lokale cultuur te ervaren.

STEINBOCKMARSCH

Het Steinbockmarsch-evenement in Mayrhofen is een populaire trekpleister vanwege de uitdagende 30 kilometer lange wandelroute door het prachtige Zillertaler Alpengebied. Met een aanzienlijk hoogteverschil en hoogalpien terrein is het een avontuurlijke uitdaging voor wandelaars met een goede fysieke conditie en uithoudingsvermogen. De beloning voor de deelnemers is niet alleen de prachtige natuurlijke schoonheid, maar ook een felbegeerde Steinbockmarsch-medaille en een gezellige prijsuitreiking om de dag af te sluiten, waardoor dit evenement aantrekkelijk is voor avontuurlijke wandelaars.

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.