Evenementen in Mayrhofen

Gezelligheid en tradities

Een overzicht met evenementen in Mayrhofen. Van culturele activiteiten tot entertainment voor het hele gezin. Naast het wandelen en genieten van de zon, meer dan genoeg evenementen! Bekijk hieronder alle evenementen in Mayrhofen.

ALMABTRIEB

Zodra het einde van de zomer in zicht is, worden de koeien van hooggelegen alpenweiden teruggeleid naar de stallen in het dal. Dit wordt uiteraard gevierd met een groot feest in Mayrhofen im Zillertal.

Vanuit Zillergrund, Stilluptal, Tuxertal en Ginzling komen de versierde koeien rond 12.00 uur naar het dal van Mayrhofen. Bezoekers worden getrakteerd op een afwisselend festivalprogramma met livemuziek en gezellige marktkraampjes. De traditionele parade bijwonen, startend vanaf Großhandel Rieser om 09.30 uur, is een echte must. Door het dorp staan verschillende podia met leuke artiesten! 

SNOWBOMBING

Snowbombing is Europa’s grootste show in de sneeuw met ieder jaar in april een muzikaal uiteenlopende line-up op de pistes van het skigebied Mayrhofen in Oostenrijk.

Eerder zagen we line-ups met Stormzy, Fatboy Slim, Andy C en Bicep niet alleen de stages op de pistes overnemen, maar vonden de shows ook plaats in iglo’s, in de straten en in betoverende bossen.

Dit betekent dat je kunt genieten van sneeuwwitte pistes en ’s avonds volledig kunt losgaan tijdens zes onvergetelijke dagen. Snowbombing is duidelijk een van de grotere spelers in de scene.

RISE & FALL

Vier sporten in één competitie en meerdere teams, vier keer maximale prestaties: alleen de RISE & FALL biedt dat. Deze estafette belooft een perfecte start van een perfecte winter. Dit komt omdat de teamcompetitie sporten combineert die sowieso de hoogste prioriteit hebben in de vakantieregio: alpine skiën, paragliding, mountainbiken, skiën en snowboarden. De teams doen alles in teams van 4. De een fietst de berg op en de ander gaat bergafwaarts met hun paragliders, op ski’s of met het board.

WALDFEST

Heerlijk eten, traditionele muziek en de idyllische Waldfestplatz in het Scheulingwald, Dat alles is opnieuw het decor voor het Waldfest van de Mayrhofen-vrijwillige brandweer. De toegang is gratis! 

Het Waldfest is een populair evenement onder de inwoners en vaste toeristen van Mayrhofen. Tijdens het feest wordt er leuke muziek gedraaid en er is genoeg te doen voor jong en oud. Zeker een aanrader als je Mayrhofen in de zomer bezoekt. Het feest wordt gevierd op de laatste zondag van juli.

Steinbockmarsch

Het is al een bekend gezegde in Ginzling, een zomer zonder de Zillertaler Steinbockmarsch is geen zomer! Op zaterdag 21 augustus 2021 strijden wandelaars, bergbeklimmers  voor de 53e keer weer tegen elkaar.  Over bergen en valleien vanuit Ginzling naar het Alpengasthaus Breitlahner leggen ze een 30 km lange route af. Deze challenge moet elke wandelaar of bergbeklimmer een keer gedaan hebben.

Handige links