...

Zomer in Mayrhofen

Prachtige Oostenrijkse natuur

Mayrhofen ligt op een hoogte van 630 meter in het hart van de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het dorp bevindt zich aan het einde van het Zillertal, waar dalen Tuxertal, Zillergrund, Zemmgrund en Stilluptal beginnen. Rondom Mayrhofen liggen de bergen van de Tuxer- en Zillertaler Alpen met toppen tot boven de 3000 meter. De natuur is ongerept, veelzijdig en hier en daar een tikkeltje ruig te noemen. Tijdens de zomer in Mayrhofen is er genoeg te doen. Er worden populaire evenementen georganiseerd zoals de Almabtrieb, je beschikt over 500 km wandelpaden en 800 km fietspaden en je kunt er ook nog eens raften en paragliden.

Hoge bergen en groene weides

Mayrhofen is een trekpleister onder de toeristen die Oostenrijk bezoeken in de zomer. Het dorp heeft vanalles te bieden. Je kunt er wandelen, fietsen of raften. Maar een gezellige vakantie met de kids is ook populair in Mayrhofen. In het dorp vind je een treintje, openluchtzwembaden, speeltuinen en zelfs een skatepark. 

Wandelen in Mayrhofen

Met het uitgebreide wandelnetwerk is Mayrhofen toegankelijk voor ieder niveau wandelaar. Samen met Hippach vormt het een netwerk van 500 wandelkilometers. De variatie is groot en vanuit Mayrhofen kun je 30 gemarkeerde routes wandelen. Geniet van meerdaagse wandelingen, themaroutes of wandel van berghut naar berghut. Hieronder vind je een paar wandelroutes die je kunt wandelen in Mayrhofen.

  • De Peter Habeler Runde: huttentocht, 56,1 kilometer, zwaar.
  • Gletscherweg ‘Berliner Hütte’: themawandeling, 3,8 kilometer, gemiddeld.
  • De Berliner Höhenweg: huttentocht, 73 kilometer, zwaar.
  • Easy Trail: 25,1 kilometer, makkelijk.
  • De Neumarkter Runde: 9,5 kilometer, middelzwaar
schlegeis-stuwdam
Schlegeis Stuwdam
wandelroute-zamser-grund
Wandelroute Zamser Grund
wandelen-langs-een-beekje
Wandelen langs een beekje

Familievakantie in Mayrhofen

Mayrhofen is een prachtige locatie waarbij families met kinderen heerlijk genieten van alles wat het dorp te bieden heeft. Denk hierbij aan de speeltuinen in de buurt zoals Wassernaturspielplatz Brindlang, Scheulingwald en de speeltuin in Freizeitpark Mayrhofen. Ook kun je heerlijke wandelingen maken met weinig hoogteverschil waardoor de kinderen minder snel uitgeput zullen zijn. Tijdens deze wandelingen zijn er talloze bergrestaurantjes met panoramauitzicht en vaak beschikken ze ook over een speeltuin. De populairste speeltuin in Mayrhofen is Pepi’s Kinderland, veel wandelroutes in het dorp zullen je hier dan ook langs leiden.

Tips voor een vakantie in Mayrhofen

  • Zorg ervoor dat je een Zillertal Activcard aanschaft waardoor je kan profiteren van aantrekkelijke voordelen in het Zillertal. Je krijgt bijvoorbeeld gratis toegang tot 6 zwembaden en je kunt kosteloos gebruik maken van het openbaar vervoer. 
  • Mis je de winter toch een beetje? Ga naar Hintertux, hier vind je de Hintertuxer gletsjer waar je 365 dagen in het jaar kunt skiën. Tevens kun je hier een bezoek brengen aan de hoogste grot van Europa (Spannagelhöhle). Ook vind je hier het IJspaleis en de twee ‘Flohparks’ voor kinderen.
  • De Schlegeis Alpenstrasse is een 13,3 kilometer lange bergroute die je met de auto, motor en fiets kunt ontdekken. Langs de weg liggen allerlei wandelroutes. Ook passeer je het imponerende Schlegeis stuwmeer, waarbij je de mogelijkheid hebt om de 131 meter hoge stuwdam van binnen te bekijken.

Meer zomerse dorpen in Oostenrijk

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.